Σεμινάριο Ακουαρέλας

Από τον Ιούλιο του 2020

Με τον εικαστικό, Σπύρο Μπέη

Tαξίδεψε στον μαγικό χώρο της τέχνης με τα χρώματα της ακουαρέλας!

Η ακουαρέλα είναι ένα θαυμάσιο και φθηνό υλικό με το οποίο μπορεί κανείς να κάνει από απλά σχέδια μέχρι «αριστουργήματα»! Η ικανότητα στο σχέδιο δεν είναι απαραίτητη. Αρκούν η δημιουργικότητα και η φαντασία. Όλοι όσοι έχουν ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ και ΙΔΕΕΣ μπορούν να δημιουργήσουν!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους τους ελκύει η απολαυστική εμπειρία της δημιουργίας μιας υδατογραφίας. Είτε αυτοί είναι αρχάριοι οπότε θα ξεκινήσουν από τις βασικές αρχές, είτε ήδη έχουν ασχοληθεί και θέλουν να εμβαθύνουν πάνω στις τεχνικές της ακουαρέλας. Μαζί θα μάθουμε να χειριζόμαστε το μέσο της ακουαρέλας ώστε να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητές του!

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός προσωπικού και ειλικρινούς ύφους που θα βασίζεται στην ιδιοσυγκρασία, τις ευαισθησίες και την δημιουργικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες. Αυτό θα επιτευχθεί με την μελέτη των διαφόρων πρακτικών της ακουαρέλας, έτσι όπως εκτελέστηκαν από γνωστούς ζωγράφους, την  πρακτική εφαρμογή αυτών των τεχνικών στο εργαστήριο και πολλή πολλή δουλειά!

Τα μαθήματα είναι συνολικά 8 . Διαρκούν  δυό ώρες και περιλαμβάνουν ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάζονται οι βασικές αρχές και οι τεχνικές  μέσα από  το έργο διαφόρων ζωγράφων. Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες δημιουργούν πειραματιζόμενοι και με τις τεχνικές που παρουσιάστηκαν στο θεωρητικό μέρος.

Θέματα που θα μας  απασχολήσουν :

Σε κάθε συνάντηση γίνεται προσπάθεια – πέραν των όποιων ασκήσεων – οι συμμετέχοντες να παράγουν ένα ολοκληρωμένο έργο, έστω και απλό. Σκοπός είναι όλη αυτή η διαδικασία να προσφέρει στους συμμετέχοντες απόλαυση και ικανοποίηση.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προμηθευτέι ένα βασικό σετ ακουαρέλας, πινέλα και μπλοκ ακουαρέλας. Αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη των μαυθημάτων.

Συμμετοχή: 60€

ΥΛΙΚΑ

θα χρειαστουμε τα εξής υλικά:

– Πινελα ακουαρελας

        – επιπεδο 10 mm (ή ενα χοντρο πινελο στρογγυλο)

        – στρογγυλα  no 2,4,5

-Χρωματα σε σωληναρια ή σε ταμπλετες (αν προτιμησετε ταμπλετες παρτε τις σε συσκευασια τουλαχιστον 12 χρωματων).

 Συνηθως οι συσκευασιες προσφερουν τα χρωματα που θελουμε. Σας στελνω μια αρκετα καλη συσκευασια της WINSOR & NEWTON με 12 (περ 13 ευρω)  ή 24 χρωματα (περ 33 ευρω) απο το πλαισιο. Μπορειτε να την βρειτε και αλλου. Αν τις βρειτε επιλεξτε τις, είναι πολύ καλες.

Αν παλι επιλεξετε μονοι σας χρωματα τα βασικοτερα ειναι τα κιτρινο καδμιου, κτρινο λεμονι, yellow ochre, burnt sienna, burnt umber, purple lake, κοκκινο καδμιου, κοκκινο αλιζαρινης, μπλε ultramarine, Prussian blue, cobalt blue, blue ceruleum, paynes grey, olive green και  τεμπερα λευκη σωληναριο.

Χαρτι ακουαρελας τουλαχιστον 200 gr για δοκιμες και τουλαχιστον 300 gr για πιο σοβαρες προσπαθειες και ολοκληρωμενα εργα

Μολυβι 4Β ή 6Β και μια γομα

– Παλέτα για ακουαρελα, ειδικα αν δουλευετε σωληναρια χρωματος

Χαρτοταινια !

Polichoros Syros 2020 © All rights reserved
Polichoros Syros 2020 © All rights reserved