Πολυφωνικό τραγούδι ~ "Μουσικές του Κόσμου"

Κάθε Πέμπτη, 18:00 – 19:30

Με την Ευτυχία Πανοπούλου

Ο άνθρωπος στράφηκε στην έκφραση μέσω του τραγουδιού, του μουρμουρητού, του νανουρίσματος, των ιαχών για να πει με τη μελωδία όσα δεν ήθελε να πει με το στεγνό λόγο. Το πολυφωνικό τραγούδι ικανοποίησε την ανάγκη του να μοιραστεί, να επικοινωνήσει και να συνδεθεί ώστε να φτάσει σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αρμονίας και ενσυναίσθησης.

Στο εργαστήρι αυτό, θα μελετήσουμε τις αρχές της Ωδικής και θα κάνουμε πρακτική σε πολυφωνικά κομμάτια ταξιδεύοντας από τους Βεδουίνους της ερήμου και τους βουνίσιους Μογγόλους έως τις γυναίκες της Ηπείρου και τις φυλές της Νότιας Αφρικής. Κάθε παράδοση θα δίνει το δικό της χρώμα στη μελωδία και την τεχνική που θα χρησιμοποιούμε, καθώς θα εξελίσσουμε την ικανότητά μας να μιμούμαστε διαφορετικούς φθόγγους και ήχους, να συντονιζόμαστε στη μελωδική γραμμή και να “κουρδίζουμε” τη φωνή μας σε ένα πολυφωνικό σύνολο. Πάντα με γνώμονα την αγάπη για το τραγούδισμα και το σεβασμό για τον πολυπολιτισμικό πλούτο.

Διάρκεια εργαστηρίου: Μιάμιση ώρα

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 22810 75404 & 6973842046

Λίγα λόγια για την Ευτυχία:

Η Ευτυχία Πανοπούλου μεγάλωσε στην Αθήνα όπου από 3 ετών ξεκίνησε να παίζει μουσική και να χορεύει. Μετά απο σπουδές σε κιθάρα και πιάνο, ασχολήθηκε με τη μελέτη παραδοσιακών οργάνων και ήχων. Από το 2004 τραγουδάει και παίζει μουσική επαγγελματικά ενώ έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν στην κίνηση, την Ολιστική θεραπεία, την εξέλιξη του ήχου και των τεχνικών μουσικής. Με τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά ασχολείται πάνω απο 15 χρόνια παίρνοντας επιπλέον εξειδίκευση στην Αγγλία στη μουσικοθεραπεία και τη μουσικοκινητική. Σε ενήλικες διδάσκει τα τελευταία χρόνια με στόχο την προσέγγιση της μουσικής και του τραγουδιού ως ομαδική δραστηριότητα, με αλληλλένδετες μουσικές φράσεις. Ζει και εργάζεται στη Σύρο από το 2016.

Polichoros Syros 2020 © All rights reserved
Polichoros Syros 2020 © All rights reserved