Σεμινάριο Ρέικι (1ος βαθμός)

Με την Μαριάννα Μάρκου

Δηλώστε συμμετοχή, για την υλοποίηση του σεμιναρίου στις 6-7-8 Δεκέμβρη.

Τι είναι Ρέικι;

Το Ρέικι είναι μια μορφή ζωτικής ενέργειας. Οι Ιάπωνες, όπως και πολλοί ανατολικοί λαοί, πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από μία ενέργεια, που του δίνει ζωή. Στα κινέζικα, λέγεται Τσι, στα σανσκριτικά Πράνα, στην αρχαία Ελλάδα Αιθέρας, στη σύγχρονη γλώσσα Βιοενέργεια, στα Ιαπωνικά Κι.

Υπάρχουν πολλά είδη Κι

Στο βιβλίο του Κίτρινου Αυτοκράτορα, της Κίνας, «Τα κλασσικά εσωτερικά φάρμακα» (Yellow Emperor’s Classic of Internal Medicine), που γράφτηκε πριν 4000 χρόνια, περιλαμβάνεται μια λίστα με 32 διαφορετικά ήδη Τσι ή Κι!

Οι Ιάπωνες θεωρούν κι αυτοί ότι το Κι, εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Το genki είναι η χαρά, gen σημαίνει αυθεντική ενέργεια, byoki είναι το άρρωστο Κι, ki ga shimazu είναι η απογοήτευση, ki no hayai είναι ο ενθουσιασμός, ki ga omoi είναι η κατάθλιψη, kin mo okii είναι η γενναιοδωρία, Jaki είναι η αρνητική ενέργεια, κτλ.

Όπως μας λέει και ο Δάσκαλος Frank Arjava Petter (https://www.oshonews.com/2017/03/26/reiki-on-fire/):

Το Ρέι-Κι είναι μια σύνθετη λέξη που σημαίνει «Ενέργεια της Ψυχής»

41124567_339218886820475_4800414462030905344_n

 

Ουσιαστικά το Ρέικι είναι το είδος της ενέργειας που μας φέρνει σε επαφή με την Πνευματική μας Φύση. Μας θυμίζει ότι είμαστε πολλά περισσότερα από ένα υλικό σώμα και αν το εν-θυμηθούμε και φέρουμε Σώμα και Ψυχή σε αρμονία, τότε μπορούμε να βιώσουμε τα θαύματα.

Πώς βιώνουμε την επαφή με αυτή την ενέργεια, στην πράξη;

Το αίσθημα που αφήνει η διοχέτευση αυτής της ενέργειας στο σώμα, είναι χαλάρωση, ηρεμία, ασφάλεια, φρεσκάδα. Είναι μία απίστευτα ποιοτική και υψηλά δονούμενη ενέργεια που δε μοιάζει με τίποτα άλλο στον κόσμο αυτό. Τα οφέλη από μία θεραπεία είναι πολλαπλά, από απλή αποφόρτιση του άγχους και του στρες, μέχρι υποχώρηση του πόνου και γρηγορότερη επούλωση των πληγών, αποτοξίνωση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό), αποφόρτιση συναισθημάτων και ένα σωρό άλλα.

Πάνω από όλα όμως, το Ρέικι είναι ένας δρόμος αυτογνωσίας. Καθώς η ενέργεια αυτή μας φέρνει σε επαφή με την Εσωτερική μας Φωνή, ανακαλύπτουμε νέους δρόμους, οπτικές που πρέπει να αλλάξουμε, θετικά χαρακτηριστικά μας που ξεχάσαμε και γενικά αντιλαμβανόμαστε πράγματα που πριν δεν τα βλέπαμε.

Τι είναι ο βαθμός Ρέικι;

Η ικανότητα διοχέτευσης της ενέργειας Ρέικι μεταφέρεται από δάσκαλο σε μαθητή μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται συντονισμός ή αλλιώς μύηση. Στα Ιαπωνικά η διαδικασία αυτή λέγεται Reiju και κυριολεκτικά σημαίνει «Αναγνωρίζοντας την Ψυχή».

Κατά τη διάρκεια του συντονισμού ρυθμίζονται τα Ενεργειακά Κέντρα (τσάκρα) και οι Ενεργειακές Οδοί (Μεσημβρινοί) καθώς και τα βαθύτερα τμήματα της συνειδητότητας του μαθητή ώστε να ενεργοποιηθεί η ικανότητα να διοχετεύει την ενέργεια του Ρέικι. Στη συνέχεια ο μαθητής ενώνεται με την Πηγή του Ρέικι.

Αυτές οι αλλαγές, στο ενεργειακό πεδίο, είναι μοναδικές για κάθε άτομο. Ο Δάσκαλος δεν κατευθύνει την ενέργεια της μύησης, λειτουργεί απλά σαν κανάλι μέσα από το οποίο εκείνη περνάει και διοχετεύεται στο μαθητή.

Στον 1ο βαθμό Ρέικι

Στο Δυτικό Ρέικι υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις “βαθμοί” όπως ονομάζονται. Στον Πρώτο Βαθμό, ο μαθητής του Ρέικι, μαθαίνει τι είναι το Ρέικι, πως λειτουργεί, ποια είναι η ιστορία του. Διδάσκονται βασικές τεχνικές προσωπικής εξέλιξης, όπως διαλογισμός, αναπνευστική άσκηση και η Αυτοθεραπεία.

Γίνεται ανάλυση στις 5 αρχές του Ρέικι και ο μαθητής καλείται να ζήσει τη ζωή του σύμφωνα με αυτές, αν το επιλέξει:

Μόνο για σήμερα

1.    Μη θυμώνεις

2.    Μην ανησυχείς

3.    Να είσαι ευγνώμων

4.    Εκπλήρωσε τα καθήκοντά σου (ολοκλήρωσε το σκοπό της ζωής σου)

5.    Να είσαι καλός με τους άλλους

Ιαπωνική μετάφραση από τα αρχαία Ιαπωνικά της περιόδου του Meiji 1868-1912.

41121950_289974294935400_9034403242586406912_n

 

Οι συντονισμοί-μυήσεις με τη συμπαντική ενέργεια ανοίγουν το μαθητή στην ενέργεια του Ρέικι και τον καθιστούν κανάλι της. Έτσι μπορεί να τη μεταφέρει εύκολα με το άγγιγμά του. Στον πρώτο βαθμό ο μαθητής λαμβάνει όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται για να μπορέσει να θεραπεύσει τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

 

Βιογραφικό:

Ας γνωριστούμε…

Οι Ενεργειακές Θεραπείες είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ξεκίνησα το 2012 όταν επέλεξα το Ρέικι για να λύσω κάποια προσωπικά θέματα και έκτοτε εφαρμόζω εντατικά τη θεραπευτική αυτή τεχνική. Το Ρέικι κυριολεκτικά μου άλλαξε τη ζωή. Έχοντας βιώσει τα μικρά… και μεγάλα θαύματα που συμβαίνουν στους ανθρώπους που λαμβάνουν θεραπείες δε μπορώ παρά να μοιραστώ αυτή την ενέργεια και γνώση, όντας κανάλι της.

Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με την εσωτερική τους καθοδήγηση. Ο τρόπος μου για να το κάνω αυτό είναι μέσα από θεραπείες Ρέικι, Κρυστάλλων και Διαλογισμών. Όλες αυτές οι τεχνικές βοηθούν τον άνθρωπο, ανοίγοντάς τον στην ενέργεια που πηγάζει από την Ανώτερη Συνειδητότητα, τον Ανώτερο Εαυτό, την Ψυχή, το Θεό… όπως και να το πει κανείς, είναι το ίδιο πράγμα… Τον διδάσκουν να αποκωδικοποιεί τα μηνύματα που λαμβάνει στην καθημερινότητά του κι έτσι να εμπιστεύεται και να ακολουθεί την Εσωτερική του Καθοδήγηση. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία συμβαίνουν μεγάλες σωματικές, συναισθηματικές και πνευματικές αλλαγές, με έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό και μεταμορφωτικό τρόπο.
Σε καλώ να βιώσεις κι εσύ το υπέροχο δώρο του Ρέικι.

Πιστοποιήσεις Ρέικι:

Usui Reiki Ryoho Master Teacher – εκπαίδευση Νεκταρία Σπυροπούλου (2017)
Japanese Reiki Techniques – εκπαίδευση Frank Arjava Petter (2017)
Advanced Reiki Technics of William Lee Rand – εκπαίδευση: Μάριος Αγγελής (2013)
«Το Πανηγύρι του Ρέικι» Σύστημα εκπαίδευσης Ρέικι σε παιδιά – Σύστημα & Εκπαίδευση: Φιλίτσα Κόρμπα (2017)
«Το Πανηγύρι των Αγγέλων» Φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με το Φύλακα Άγγελό τους – Σύστημα & Εκπαίδευση: Φιλίτσα Κόρμπα (2017)
Πιστοποιήσεις Κρυσταλλοθεραπείας:

CCH (Certified Crystal Healer) – σύστημα & εκπαίδευση LoveAndLightSchool (2018)
Class #1: Introduction to Crystal Healing

Class #2: Sensing Subtle Energy with Stones & Crystals

Class #3: Advanced Crystal Healing

Class #4: Energetic Protection Using Crystals & Stones

Class #5: Basic Crystal Healing Layouts

Class #6: Advanced Crystal Healing Layouts

Class #7: Chakra Healing with Crystals & Stones

Class #8: Working with Crystal Grids

Class #9: Emotional Healing with Crystals & Stones

Class #10: Using Crystals for Fertility Support

Class #11: Creating a Crystal Healing Mandala

Platonic Solids – Love & Light School (2018)
4 επίπεδα Κρυσταλλικού Ρέικι – Σύστημα & εκπαίδευση: Κάλλη Σκαρλάτου
1ο     Eισαγωγή στους κρυστάλλους (2013)

2ο     Kρυσταλλικό Ρέικι (2014)

3ο     Kρύσταλλοι & Aρχάγγελοι (2016)

4ο     Kρύσταλλοι & Aνώτερος Eαυτός (2016)

Οραματικοί Διαλογισμοί – εκπαίδευση: Κάλλη Σκαρλάτου (2014)