Μη Βίαιη Επικοινωνία – Παρουσίαση Βιβλίου

Κυριακή, 4 Μαρτίου στις 6 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ <<Nonviolent Communication, A language of life>>, το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κοντύλι με τίτλο <<Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η Γλώσσα της Καρδιάς>>.

Παρουσιαστής – Μεταφραστής – Εκπαιδευτής: Γιώργος Τσιτσιρίγκος

<<Δεν επικοινωνώ με το παιδί μου όπως θα ήθελα. Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμπεριφέρεται έτσι και, όταν το ρωτάω, δε μου απανταει…>>

<<Ο άντρας μου δεν με ακούει. Όταν πάω να του μιλήσω για το πως νιώθω, παραμένει βουβός, ή αλλάζει θέμα…>>

<<Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου. Όποτε κάνω λάθος, με τιμωρώ με αυστηρά λόγια και δεν ξέρω κάποιο τρόπο να το σταματήσω αυτό…>>

Η ζωή μας στην οικογένεια, τη δουλειά και τις κοινωνικές μας συναναστροφές χρωματίζεται από τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Πολλές φορές, οι δυσκολίες στην επικοινωνία μας οδηγούν στο να αναλώνουμε την ενέργειά μας σε αχρείαστες συγκρουσεις. Άλλες πάλι φορές, δεν ξέρουμε τον τρόπο να εκφράσουμε τόσο αυτά που μας ενοχλούν όσο και αυτά που εκτιμούμε στη συμπεριφορά των ανθρώπων μας.

Η Μη Βίαιη επικοινωνία είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να απελευθερωθούμε συναισθηματικά και να απολαύσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας. Πρόκειται για μια νέα γλώσσα που μας δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ουσιαστικές και ισορροπημένες σχέσεις και έτσι να αλλάξουμε τη δυναμική της συνύπαρξης με τους γύρω μας.

Η Γλώσσα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας μας δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ουσιαστικές και ισορροπημένες σχέσεις και έτσι να αλλάξουμε τη δυναμική της συνύπαρξης με τους γύρω μας.

Να εκφράζουμε με καθαρότητα και ειλικρίνεια αυτό που αισθανόμαστε με ένα τρόπο που αυξάνει τηη πιθανότητα και οι άλλοι να μας καταλαβαίνουν και να μας αντιμετωπίζουν ανθρώπινα.

Να αφουγκραζόμαστε αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι δίπλα μας και να τους ακούμε με τρόπο που καλύπτει τόσο εμάς όσο και αυτούς.

Να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας με τρόπο που μας βοηθά να μας συμπεριφέρονται με όλη την ανθρωπιά και την τρυφερότητα που μπορούμε να προσφέρουμε.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία στο www.nonviolence.gr

Παρουσίαση Βιβλίου: Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ.

Ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 6 χρόνια. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977034482 Κέλλυ, 6989419186 Γιώργος, 6973842046 Ελπίδα

Είσοδος Ελεύθερη