Θέατρο – Πώς δημιουργούμε έναν σκηνικό χαρακτήρα και το κουστούμι του

Πέμπτη, 20:15 – 22:15

Εφήβων & Ενηλίκων

Με την Ανθούλα Χαιροπούλου

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση με την θεατρική έκφραση και την σκηνική πράξη. Προσεγγίζουμε αυτές τις λειτουργίες μαθαίνοντας για τα έργα της δραματικής γραφής και εμβαθύνοντας στη σπουδή των δραματουργικών συνθηκών και της σκηνικής λειτουργίας του ηθοποιού.
Έπειτα από την προσέγγιση ρόλων και χαρακτήρων που έχουν δημιουργήσει γνωστοί θεατρικοί συγγραφείς, επινοούμε και δημιουργούμε έναν καινούριο, δικό μας χαρακτήρα. Ένας από τους βασικούς στόχους του εργαστηρίου είναι ο χαρακτήρας να «περάσει» στο σώμα, στη φωνή και στην αντίληψή μας. Τέλος, παρουσιαζόμαστε μαζί του σε δύο κόσμους: σε αυτόν που δημιουργήσαμε και στον οποίο ζει ο χαρακτήρας μας, αλλά και σε αυτόν που αποτελείται από το κοινό που θέλει να «ταξιδέψει» μαζί μας για να τον γνωρίσει.

Έναρξη εργαστηρίου: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλ: 22810-75404 & 6973842046

 

Η Ανθούλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδίκευση στην Κινητική Δημιουργικότητα. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Ενόργανης Γυμναστικής με συμμετοχή στην αγωνιστική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες [Αθήνα 2004].  Έχει διδαχθεί τεχνική ακροβατικών και τεχνικές ισορροπίας στην Μόσχα το 2001-2002. Από το 2009 διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες ακροβατική κίνηση, ακροβατικό χορό και τραμπολίνο καθώς και Θέατρο και Χορούς απ’ όλο τον κόσμο. Από το 2015 εργάζεται ως ηθοποιός και performer και είναι μέλος της αυτο οργανωμένης μουσικοθεατρικής ομάδας Αδέσποτες Σκύλες με παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με: Εθνικό θέατρο, Θέατρο Νέου Κόσμου, Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Documenta 14, [Kassel,Γερμανία & Αθήνα] Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, BCN Κοινοτικό ραδιόφωνο Βερολίνου, Θέατρο Ροές, Θέατρο Απόλλων [Σύρος] και Μέγαρο Μουσικής Αθηνων.