Μεικτές Τεχνικές

12185763_920104831401662_61604613_o

Κύκλοι μαθημάτων στις Μεικτές Τεχνικές

Θεματική Ενότητα : ”Ντεκουπάζ”

Οκτώβρης 2017

Τις Δευτέρες, 6:30μ.μ. – 8:30μ.μ
στον Πολυχώρο στα Τάλαντα

 

Θεματική Ενότητα : ”Παπιέ Μασέ”

Το πεπιεσμένο χαρτί, παπιέ μασέ ή αλλιώς χαρτοπολτός, είναι ένα διαχρονικό υλικό για πολλές πρακτικές και διακοσμητικές εφαρμογές.
Από την Αρχαία Αίγυπτο, τη Μέση και Άπω Ανατολή, την Ευρώπη εμφανίζεται ως μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους σε αντικείμενα όπως: μάσκες, μικρά ζωγραφισμένα κουτιά, κοσμήματα, δίσκοι, έπιπλο, παιχνίδια, κουκλοθέατρο, γλυπτική.
Μαθαίνοντας αυτήν την τεχνική ανακυκλώνουμε και δημιουργούμε χειροποίητα αντικείμενα με τη δική μας έμπνευση και φαντασία. Τα διακοσμούμε με ζωγραφική, ντεκουπάζ, στένσιλ, χάντρες, κουμπιά, υφάσματα, κορδέλες και με ότι άλλο υλικό μας εμπνεύσει.

 

 

Η τέχνη μπορεί να μας προσφέρει έναν καθαρό καθρέφτη του εσωτερικού μας κόσμου γιατί όταν κάνουμε κάτι δημιουργικό συνδεόμαστε με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου όπου υπάρχει διαίσθηση και ενόραση. Έτσι παίρνουμε πληροφορίες για τις αληθινές επιθυμίες, τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες μας. Μέσα από διαφορετικές θεματικές κάθε φορά, θα ανακαλύπτουμε με τη χρήση των υλικών πώς να ενδυναμώνουμε τον ψυχικό μας κόσμο και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας. Το μελισσοκέρι, τα υφάσματα, οι φωτογραφίες, το ξύλο, το γυαλί, τα βότσαλα, ο πηλός και πολλά ακόμα υλικά, θα γίνουν τα μέσα για να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Υπεύθυνη Τμήματος : Ελπίδα Γαδ

 

Μεικτές Τεχνικές ~ Κάθε Τετάρτη 7 μ.μ. – 9 μ.μ.

Συνδρομή εργαστηρίου:

  • 25€ / μηνιαίως για Μέλη
  • 35€ / μηνιαίως για Μη Μέλη
  • 10€ / το ένα μάθημα

Δείτε Φωτογραφίες:

Εγγραφή Νέου Μέλους: 20€ ετησίως

Ανανέωση Συνδρομής Ενεργού Μέλους:  15€ ετησίως

Αν εγγραφείτε μέλος του Πολυχώρου Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου, στηρίζετε τις δράσεις του και απολαμβάνετε τις ειδικές προσφορές και παροχές του, είτε για εσάς  είτε για τα παιδιά σας.