Μεικτές Τεχνικές

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κύκλοι Σεμιναρίων στις Μεικτές Τεχνικές

2η Θεματική: ”Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες”

Διάρκεια σεμιναρίου:  Δευτέρα 11 & 18 Δεκεμβρίου (2 μαθήματα)

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το σπίτι μας και μικρά δωράκια για τους φίλους μας, με ανακυκλώσιμα υλικά, χάντρες, ξυλάκια, πολύχρωμα σκοινιά, χριστουγεννιάτικα ντεκουπάζ και άλλες ευφάνταστες ιδέες

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελπίδα Γαδ

Ημέρα και Ώρα: Για 2 Δευτέρες (11 & 18 Δεκέμβρη)  από τις 6:30 έως τις 8:30 το απόγευμα.

Συμμετοχή: 20€ για Μέλη , 25€ για Μη Μέλη 

 

 

1η Θεματική: ”Κηροπλαστική”

Διάρκεια σεμιναρίου:  Δευτέρα 6 – 27 Νοεμβρίου (4 μαθήματα)

Μια εισαγωγή στην κηροπλαστική, φτιάχνοντας τα δικά μας, χειροποίητα διακοσμητικά κεριά, από φυσικό κερί μέλισσας και παραφίνη, σε σχήμα, χρώμα και άρωμα της επιλογής σας, χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια, φυσικά χρώματα, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά, σπόρους και διάφορα άλλα. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε 4 διαφορετικές τεχνικές κατασκευής κεριών και την κατασκευή καλουπιών ώστε να μπορείτε να αναπαραγάγετε τα κεριά που θέλετε. Το σεμινάριο θα είναι δίωρο, μια φορά την εβδομάδα, για 4 Δευτέρες. 

Τα υλικά παρέχονται από τον Πολυχώρο!

Οσοι από τους ενδιαφερόμενους έχετε παλιά χρησιμοποιημένα κεριά, μπορείτε να τα φέρετε ώστε να τα ανακυκλώσουμε.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελπίδα Γαδ

Ημέρα και Ώρα: Για 4 Δευτέρες από τις 6:30 έως τις 8:30 το απόγευμα.

Συμμετοχή: 40€ για Μέλη , 50€ για Μη Μέλη 

                            Drop in / Για ένα μάθημα: 15€

Έναρξη Σεμιναρίου: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

”Θεματική Ενότητα: Ντεκουπάζ”

Τις Δευτέρες, 6:30μ.μ. – 8:30μ.μ
στον Πολυχώρο στα Τάλαντα

 

Θεματική Ενότητα : ”Παπιέ Μασέ”

Το πεπιεσμένο χαρτί, παπιέ μασέ ή αλλιώς χαρτοπολτός, είναι ένα διαχρονικό υλικό για πολλές πρακτικές και διακοσμητικές εφαρμογές.
Από την Αρχαία Αίγυπτο, τη Μέση και Άπω Ανατολή, την Ευρώπη εμφανίζεται ως μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους σε αντικείμενα όπως: μάσκες, μικρά ζωγραφισμένα κουτιά, κοσμήματα, δίσκοι, έπιπλο, παιχνίδια, κουκλοθέατρο, γλυπτική.
Μαθαίνοντας αυτήν την τεχνική ανακυκλώνουμε και δημιουργούμε χειροποίητα αντικείμενα με τη δική μας έμπνευση και φαντασία. Τα διακοσμούμε με ζωγραφική, ντεκουπάζ, στένσιλ, χάντρες, κουμπιά, υφάσματα, κορδέλες και με ότι άλλο υλικό μας εμπνεύσει.

 

 

Η τέχνη μπορεί να μας προσφέρει έναν καθαρό καθρέφτη του εσωτερικού μας κόσμου γιατί όταν κάνουμε κάτι δημιουργικό συνδεόμαστε με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου όπου υπάρχει διαίσθηση και ενόραση. Έτσι παίρνουμε πληροφορίες για τις αληθινές επιθυμίες, τα ταλέντα και τις ιδιαιτερότητες μας. Μέσα από διαφορετικές θεματικές κάθε φορά, θα ανακαλύπτουμε με τη χρήση των υλικών πώς να ενδυναμώνουμε τον ψυχικό μας κόσμο και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας. Το μελισσοκέρι, τα υφάσματα, οι φωτογραφίες, το ξύλο, το γυαλί, τα βότσαλα, ο πηλός και πολλά ακόμα υλικά, θα γίνουν τα μέσα για να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Υπεύθυνη Τμήματος : Ελπίδα Γαδ

 

Δείτε Φωτογραφίες:

Εγγραφή Νέου Μέλους: 20€ ετησίως

Ανανέωση Συνδρομής Ενεργού Μέλους:  15€ ετησίως

Αν εγγραφείτε μέλος του Πολυχώρου Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου, στηρίζετε τις δράσεις του και απολαμβάνετε τις ειδικές προσφορές και παροχές του, είτε για εσάς  είτε για τα παιδιά σας.