YOGA – Therapeutic Vinyasa Yoga, Hatha Yoga

Στόχος μας στον Πολυχώρο είναι να διδάξουμε την αρχαία τέχνη της γιόγκα με ασφαλή και ήπιο τρόπο. Διδάσκουμε στους μαθητές να ασκούν υπεύθυνα (όχι αυτόματα), έτσι ώστε κάθε πράξη να πληρεί τις σωματικές, ψυχικές, συναισθηματικές και πνευματικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

 

Θεραπευτική Βινιάσα Γιόγκα

Therapeutic Vinyasa Yoga & Therapeutics Dynamic

Με την Ελπίδα Γαδ


Ο Όρος Βινιάσα στην Αρχαία Ινδική γλώσσα αναφέρεται στις συγχρονισμένες με την αναπνοή κινήσεις που συνδέουν μεταξύ τους τις διάφορες στάσεις ( asanes) της γιόγκα. Διατηρώντας αυτή τη ροή καθ όλη την διάρκεια της άσκησης, το σύστημα Βινιάσα παράγει μια έντονη θερμότητα –την ΑΓΚΝΙ-στα εσωτερικά όργανα, τα οποία την διοχετεύουν κατόπιν στο υπόλοιπο σώμα. Τα οφέλη αυτής της θερμότητας είναι να καθαρίζει σε βάθος το σώμα, ενθαρρύνοντάς το να αποβάλλει τις τοξίνες και να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.. Παράλληλα βοηθά στην ενδυνάμωση και ευλυγισία του μυϊκού συστήματος στοχεύοντας στην δημιουργία ενός δυνατού ανάλαφρου και γεμάτο ενέργεια σώματος αλλά και ενός μυαλού σε πλήρη διαύγεια και συγκέντρωση.

 

Δυναμική Γιόγκα:  Δευτέρα & Τετάρτη 14:00 – 15:30 κ  Παρασκευή, 11:30 – 13:00

Έναρξη εργαστηρίου: Δευτέρα, 1 Οκτώβρη 2018

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλ: 22810-75404 & 6973842046

Θεραπευτική Γιόγκα: Δευτέρα & Τετάρτη 16:30 – 18:00   

Έναρξη εργαστηρίου: Δευτέρα, 1 Οκτώβρη 2018

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλ: 22810-75404 & 6973842046

 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλ: 22810-75404 & 6973842046

Για Περισσότερες Φωτογραφίες πατήστε εδώ

Με την Ελπίδα Γαδ

Συμπληρώνοντας πάνω από 500 ώρες εκπαίδευσης με έναν ταλαντούχο δάσκαλο, τον Timothy Alan Jimenez, συνεπή συνεχιστή και δωροθέτη της αρχαίας παράδοσης της γιόγκα, με ολιστικό τρόπο, που με δίδαξε για ενάμιση χρόνο (500 ώρες +) την τέχνη και στη δυναμική αλλά και στην τονωτική / θεραπευτική μέθοδο της Γιόγκα από τον Iyengar, στην Ευθυγράμμιση – Προσαρμογή – Αλληλουχία – και στον πυρήνα της παραδοσιακής Patanjali Ashtanga Yoga, συνεχίζουμε και φέτος, με τμήματα  δυναμικής αλλά και θεραπευτικής  γιόγκα, κατάλληλης για όλα τα σωματότυπα, χωρίς περιορισμό ηλικίας! 

Hatha Yoga

 


Επιλέγω γιόγκα γιατί…… “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”
Η Yoga είναι μία άσκηση για όλους, χωρίς περιορισμούς ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Ένας τρόπος σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής αποφόρτισης. Δεν σε αναγκάζει, απλά σου ζητά να είσαι ΠΑΡΩΝ και να αναπνέεις συνειδητά. Το σώμα δυναμώνει, αναζωογονείται και επιπλέον ανακτά τη χαμένη του ευλυγισία, ισορροπία και δύναμη. Ταυτόχρονα, προσφέρει βαθιά χαλάρωση, ο νους ηρεμεί, οι καθημερινές εντάσεις απελευθερώνονται και έχει αγχολυτική δράση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 20:00-21:30

Έναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη, 3 Οκτώβρη 2018

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλ: 22810-75404 & 6973842046

Με την Έρικα Ρούσσου

Η Έρικα Ρούσσου ήρθε σε πρώτη επαφή με την yoga το 2002. Έκτοτε, η πρακτική της yoga αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας της. Με την πρόοδο της προσωπικής της άσκησης στη yoga, η ενασχόληση με την διδασκαλία ήρθε πολύ φυσικά.

  • Το 2012 ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση Δασκάλων Hatha Yoga (Yoga Alliance 200hrs TTC) με δάσκαλο τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, στο Yoga House.
  • Το 2013 παρακολούθησε την Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga kids με την Χριστίνα Μάτση.
  • Παράλληλα εξακολουθεί να παρακολουθεί σεμινάρια κι εργαστήρια σε διάφορα συστήματα, όπως της Iyengar yoga, Ashtanga yoga, Yin yoga.

Κάθε ασκούμενος έχει τα χαρίσματά του, τις ιδαιτερότητες και τα όριά του. Με σεβασμό και κατανόηση η Έρικα προσπαθεί μέσα από την διδασκαλία της να βοηθήσει τον κάθε μαθητή να προχωρήσει και να εξελίξει την πρακτική του σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες.

 

 

Τι είναι η Γιόγκα;

Η γιόγκα είναι ελευθερία. Είναι αγάπη. Είναι καθαρή, λαμπερή, ανεμπόδιστη χαρά. Είναι καθαρή συνείδηση, ξάγρυπνη και σαφής. Η ίδια η πρακτική της γιόγκα είναι μια απλή συλλογή από τεχνικές για την παρατήρηση σε ό,τι βρίσκεται στην παρούσα στιγμή.
Αυτές οι τεχνικές οδηγούν σε μια καθαρή προσοχή στις λεπτές αποχρώσεις, τις κινήσεις και τις μορφές σε ό, τι είναι παρόν, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεων και την ελευθερία του ατόμου. Οι τεχνικές της γιόγκα είναι απλώς τρόποι για τη διατήρηση της προσοχής εστιασμένη και παρούσσα με οτιδήποτε συμβαίνει.
Βασίζονται στις συνδέσεις μεταξύ των προτύπων της σκέψης, τα συναισθήματα, την αναπνοή, τη στάση και τη γενική φυσιολογία του σώματος. Μέσω της γιόγκα μπορούμε να καλλιεργήσουμε αυτά τα συστήματα ανατροφοδότησης ανάμεσα στο σώμα, την αναπνοή, τις αισθήσεις και τις σκέψεις. Το ίδιο το σώμα τότε γίνεται το έδαφος για διαφώτιση. (Sri K. Pattabhi Jois )