Χίπιτι Χοπ για παιδιά 3,5 – 5,5 ετών

01
Print

”ΧΙΠΙΤΙ-ΧΟΠ”

Τρίτη  στις 16:15 – 17:15

Πέμπτη στις 18:15 – 19:15
Hip-Hop για παιδιά ηλικίας: 3,5 με 5,5 ετών.

Τα Μαθήματα  ξεκινούν, Τρίτη, 3 Οκτωβίου 2017!

Το πρόγραμμα διαρκεί 45 λεπτά και στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση του σώματος και του πνεύματος του παιδιού.
Συνδυάζει το hip-hop, τη μουσικοκινητική, τον αυτοσχεδιασμό και τη γυμναστική, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει την ομαδικότητα των παιδιών.
Τα παιδιά εξοικειώνονται με τα βήματα του hip-hop, απολαμβάνοντας τον χορό και απελευθερώνοντας την αστείρευτη ενέργειά τους.
Η εκφραστικότητα του σώματος, η ομαδικότητα, η ανταλλαγή και η απελευθέρωση θετικής ενέργειας είναι τα στοιχεία που με τόση προσοχή και παιδαγωγικότητα συνδυάζει εδώ και 7 χρόνια ο εμπνευστής αυτού του προγράμματος,
Σταμάτης Μπενέτας

 

Βιογραφικό

Ο Σταμάτης Μπενέτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.
Απέκτησε το πρώτο του πτυχίο πάνω στην Προσχολική Αγωγή Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ένωσης Κωφών. Εκπαιδεύτηκε επίσης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ πάνω στις Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού.
Έχοντας την ανάγκη να μεταδώσει την αγάπη του για το χορό στα παιδιά, δημιούργησε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα μουσικοκινητικής, Hip-Hop, αυτοσχεδιασμού και γυμναστικής για παιδιά από 3,5 χρονών και άνω, που ονομάζεται «Χίπιτι-Χοπ». Το πρόγραμμα ζητήθηκε από τις σχολές και τα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης καθώς και από το καλλιτεχνικό εργαστήρι διοργάνωσης εκδηλώσεων «Ευπαλίνος».
Δίδαξε επίσης και διοργάνωσε εκδηλώσεις μουσικοκινητικής και Χίπιτι-Χοπ στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης «Το Φτερό», στη Θεατρική ομάδα Νομικής ΕΚΠΑ, στη Συν-Πράξη (κέντρο προετοιμασίας αυτιστικών παιδιών) και σε κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α.
Δίδαξε Hip-Hop στις σχολές της Ηλιάκη, Casa de Arte Cabeira, Danse de La Vie και Cumbania Dancehouse.
Έχει χορέψει στο 15ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων σε Solo συμμετοχή με δική του μουσική σύνθεση και χορογραφία.
Συμμετείχε στο «Human Construction», στο Ρομάντσο, της Σοφίας Κονδυλιά με κεντρικό θέμα «χορός και αρχιτεκτονική», στο «Graduation Ball J.Straus» με παραστάσεις και περιοδείες και στην ερευνητική δουλειά της Μαρίζας Βινιεράτου.
Χόρεψε με την ομάδα SaLtaTor, σε παραστάσεις σωματικού θεάτρου και σε χορογραφίες του Χάρη Μανταφούνη.
Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση παιδικών παραστάσεων (χορός και μουσικοκινητικός σχεδιασμός), παιδικών εκδηλώσεων και πάρτι.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στο σύγχρονο χορό (Limon, Release, Graham), κλασικό μπαλέτο (R.A.D, Vaganova), Jazz (I.S.T.D., free style, musical), Contact improvisation, Θεατρικό παιχνίδι και Κουκλοθέατρο, Break dance, Hip-Hop, Locking, Popping, και στην Οργάνωση χοροθεατρικών ομάδων.