Χριστουγεννιάτικη Δημιουργική Εβδομάδα για τα παιδιά!

ekfrasi-ld

26 – 30 Δεκεμβρίου 2016

Καθημερινά, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, 10:00 – 14:00
για παιδιά από 4 έως 12 ετών

Κάντε ένα πρωτότυπο και δημιουργικό δώρο στο παιδί σας, το βαφτιστήρι, ή το ανιψάκι σας!
Μαζί θα περάσουμε μία εβδομάδα μέσα σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα, με πολλή δημιουργία και έμπνευση, στολίδια, κάρτες, δημιουργική γραφή, δημιουργία και δραματοποίηση παραμυθιού, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και συναισθημάτων με άξονα το παιχνίδι και τη φαντασία.

Με την Ελπίδα Γαδ και τη Βενετία Μανδρακούκα

Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε 2 ενότητες:
– Εικαστική Έκφραση
– Δημιουργία/Δραματοποίηση Παραμυθιού

Τα παιδιά θα χωριστούν σε 2 ή και 3 ομάδες, ανάλογα με την ηλικία τους και θα αλλάζουν δραστηριότητες μέσα σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα με πολλή μουσική, δημιουργία και σωματική έκφραση.

banner

Συγκεκριμένα:
– Θα κατασκευάσουμε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους φίλους και συγγενείς μας (χιονόμπαλες, στεφάνια, γούρια, κεριά…)
– Θα έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο των παραμυθιών και θα τον γνωρίσουμε καλύτερα.
– Θα μάθουμε πώς γράφουμε το δικό μας παραμύθι. Σ΄αυτό θα μας βοηθήσουν τα σύμβολα-μαγικά αντικείμενα- και πάνω απ’όλα η φαντασία μας.
– Θα δημιουργήσουμε δικούς μας ήρωες και στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε τις περιπέτειες τους, τα ταξίδια τους και θα αποφασίσουμε το τέλος του παραμυθιού μας!!
– Το παραμύθι μας μετά θα το κάνουμε βιβλίο!! Θα το γράψουμε και θα το εικονογραφήσουμε με δικές μας ζωγραφιές….

Σας περιμένουμε να περάσουμε κι εμείς καλύτερα!!

Συμμετοχή για Μέλη: 50€ η εβδομάδα / ή 12€ για μία φορά

Συμμετοχή για μη Μέλη: 60€ η εβδομάδα / ή 15€ για μία φορά

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 22810-75404 & 6973842046

Λίγα Λόγια…

Για την Βενετία:

Η Βενετία Μανδρακούκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία στα Γιάννενα. Εκεί, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών συνάντησε τον όμορφο κόσμο των παραμυθιών και τις κοινωνικές του προεκτάσεις. Η διπλωματική της εργασία έχει θέμα:

‘’Κοινωνικές δομές, φύλο, αναπαραστάσεις στο παραμύθι της Χιονάτης.’’

Τώρα, συνεργάζεται με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη και με το θεατρικό εργαστήρι ‘’Περίπατος’’.

Για την Ελπίδα:

  • Η Ελπίδα Γαδ γεννήθηκε στη Σύρο το 1978. Το 2006 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Δημήτρη Σακελλίων, με βαθμό Άριστα..Φοίτησε για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης UB το 2005, σε εργαστήρια Ζωγραφικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης.
  • Το 2000 έγινε κάτοχος πιστοποίησης σπουδών του τμήματος ‘’Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής’’, στην Αθήνα.
  • Από το 2004 έως το 2012, διατήρησε Εργαστήριο Συντήρησης Βυζαντινών Εικόνων και Ελαιογραφιών και ήταν υπεύθυνη στην Συντήρηση Τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων στη Σύρο.
  • Έχει εργαστεί στον χώρο του Θεάτρου από το 1998 έως σήμερα, ως Σκηνογράφος, ως εικαστική επιμελήτρια, για παραγωγές Όπερας και ως ζωγράφος σκηνικών σε πολλές σκηνές της Αθήνας καθώς και σε Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Κακογιάννη κ.α.
  • Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής από το 1998 έως σήμερα..
  • Τον Οκτώβριο του 2011 επέστρεψε στη Σύρο. Είναι εμπνευστής, συντονίστρια και διοργανώτρια του νέου Πολυχώρου Πολιτισμού και Δημιουργίας στο Σταυρό Ταλάντων της Σύρου, όπου παραδίδει καλλιτεχνικά μαθήματα στα εικαστικά εργαστήρια του χώρου, καθώς και τα μαθήματα της Θεραπευτικής Yoga, μετά από τη Δίχρονη πρακτική και εμπειρία της (πάνω από 500 ώρες) με τον Senior Yoga Teacher: Timothy Jimenez.